‘Onze woonboerderij is binnen een mooie tijd verkocht: missie geslaagd’

De heer en mevrouw Blankman hebben kortgeleden hun prachtige, landelijk gelegen woonboerderij in Haastrecht verkocht met behulp van Harold van Rooij van Schep Makelaardij. Meneer Blankman kijkt terug op het verkoopproces: ‘Wij hadden precies wat de kopers willen en dan kan het snel gaan.’

Meneer Blankman: ‘Mijn vrouw en ik dachten er vanwege onze leeftijd al wat langer over na om te gaan verhuizen. Het is veel werk om de boerderij en de tuin te onderhouden. Het plan ontstond om kleiner te gaan wonen. Harold van Rooij van Schep Makelaardij was in maart al eens langs geweest om naar onze woning te kijken en te overleggen. Wat ons aansprak, was de mogelijkheid tot stille verkoop want wij wilden de verkoopplannen liever nog niet groots bekendmaken. De kennismaking met Harold verliep prettig, zijn visie sprak ons aan. De ideeën die hij had, kwamen voor het grootste deel overeen met die van ons. Bovendien begeeft Schep zich in de markt van landelijke woningen en hebben zij dus kennis van zaken.

Opnamen met een drone
Toen wij de kans kregen om een andere, kleinere woning te kopen, vonden wij het tijd voor de volgende stap. Wij hebben weer contact opgenomen met Harold en hem de opdracht gegeven om het verkoopproces in gang te zetten. Vervolgens zijn er met een drone opnames van het perceel en de omgeving gemaakt en foto’s van de binnenkant van onze woning. Ons plan was om eerst met vakantie te gaan en daarna de stand van zaken te bekijken maar al tijdens onze vakantie kregen wij bericht dat er een potentiële koper was. 

Er werd een bezichtiging gepland en het was meteen raak, de kijkers waren enthousiast. Zij hadden een bepaald idee voor ogen van wat voor huis zij wilden en onze woonboerderij voldoet daaraan. Kortom: wij hadden precies wat zij willen en dan kan het snel gaan. Onze woonboerderij is binnen een mooie tijd verkocht, dus missie geslaagd. Op een woning gelegen in het buitengebied zoals van ons komt een specifieke doelgroep af dus wij wisten niet precies wat wij konden verwachten, al heb ik me geen moment zorgen gemaakt. Ik denk dat de verkoop redelijk snel is gegaan en door de stille verkoop is het voor de deur lekker rustig gebleven. Wij hebben een goed gevoel bij de kopers. Het is ook prettig dat zij zich flexibel opstellen wat betreft onze vertrekdatum. Ik ben ervan overtuigd dat de nieuwe bewoners hier heel veel plezier gaan hebben.

Mooie tijd
Wij hebben hier 25 jaar naar volle tevredenheid gewoond, eerst met ons gezin en later met zijn tweeën. Haastrecht ligt aan de IJssel, vlakbij Schoonhoven en Gouda. Het openbaar vervoer stopt hier voor de deur. Je woont midden in het groen en tussen de landerijen van de omringende boeren. Het is jammer om hier weg te gaan maar ik sta er nuchter in. Het was een mooie tijd die wij hier hebben doorgebracht en nu is het voor ons tijd om te gaan. Wij zijn nu in afwachting van het definitieve koopcontract en ondertussen zijn wij bezig om de verhuizing voor te bereiden en dat betekent heel veel uitzoeken en opruimen. Wij zijn klaar voor een nieuwe en interessante fase in ons leven.’