De VN hebben 2010 uitgeroepen tot het jaar van de biodiversiteit. Nog nooit gehoord van biodiversiteit? U bent niet de enige. Veel mensen weten niet wat het woord betekent. Maar na 22 mei weet u er alles van! Want zaterdag 22 mei is het Wereldbiodiversiteitsdag.

 

Tussen 10.00 en 17.00 uur zijn kinderen, ouders en grootouders welkom op verschillende locaties in heel Nederland. Op een tiental boerderijen, in twintig natuurgebieden in de duinen, in vennengebieden, bossen en botanische tuinen wordt de gratis 'Speurtocht Biodiversiteit' gelanceerd. Op twaalf locaties kunt u daarbij een bekende Nederlander tegenkomen. Welke schat de kinderen mee naar huis kunnen nemen, blijft nog even een verrassing.

Op Wereldbiodiversiteitsdag worden door het hele land activiteiten georganiseerd om de verscheidenheid aan plant- en diersoorten onder de aandacht te brengen. Wilt u weten wat u deze dag kunt doen, en waar u midden in de natuur een bekende Nederlander tegen kunt komen? Kijk dan op http://2010.biodiversiteit.nl/22_mei_2010/

Biodiversiteit is de verzamelnaam voor de grote verscheidenheid aan micro-organismen, dieren- en plantensoorten. Het feit dat er verschillende soorten zijn op aarde, houdt de natuur in evenwicht. "Bio" betekent leven en "diversiteit" betekent afwisseling, verschil, verscheidenheid. Biodiversiteit zorgt voor schoon water en vruchtbare grond. Het levert ook voedsel en grondstoffen voor huisvesting, kleding, brandstof en medicijnen. Biodiversiteit zorgt ervoor dat we kunnen bestaan.

De afgelopen vijftig jaar is het aantal verschillende plant- en diersoorten in een ongekend tempo afgenomen. Wetenschappers spreken zelfs van een uitstervingscrisis. De VN hebben 2010 daarom wereldwijd uitgeroepen tot Internationaal Jaar van de Biodiversiteit. In Nederland is de Coalitie Biodiversiteit 2010 opgericht, met ruim honderveertig maatschappelijke organisaties, bedrijven en overheden, die hier aandacht voor vragen.

 


Meer informatie over dit onderwerp?


Het reactieformulier wordt verstuurd Het contactformulier wordt verstuurd…

Foutje

Er ging iets mis op de server. Probeer het nog eens.

Bedankt!

Wij zullen indien nodig z.s.m. reageren.



> Terug naar het overzicht