De Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) onderschrijft het initiatiefwetsvoorstel van Tweede Kamerlid Ruud van Heugten (CDA) om de problematiek van voormalige agrarische bedrijfswoningen op te lossen. In het initiatiefwetsvoorstel stelt het CDA-Kamerlid voor om in de Wet Milieubeheer het begrip ‘plattelandswoning' te introduceren.

Gemeenten kunnen in het bestemmingsplan de voormalige boerderij als plattelandswoning bestemmen, aldus Van Heugten in een reactie:

'Daarmee houdt deze woning voor de wet het karakter van een bedrijfswoning, maar kan er toch door iemand anders in gewoond worden. Ook wordt voorkomen dat er nieuwe bedrijfswoningen of plattelandswoning bijgebouwd worden en het buitengebied onnodig wordt volgebouwd. Maar boeren die willen stoppen kunnen hun bedrijf wel verkopen en zelf in de boerderij blijven wonen, en deze later eventueel voor een reële prijs verkopen. Agrariërs in de buurt hoeven niet meer te vrezen voor hun vergunningen, en gemeenten kunnen knelpunten en problemen in hun buitengebied


Meer informatie over dit onderwerp?


Het reactieformulier wordt verstuurd Het contactformulier wordt verstuurd…

Foutje

Er ging iets mis op de server. Probeer het nog eens.

Bedankt!

Wij zullen indien nodig z.s.m. reageren.



> Terug naar het overzicht