Buitenstate en Natuurmonumenten werken aan partnership om gezamenlijk op te trekken om de bewoners in het buitengebied bewust te maken van de schoonheid van de Nederlands natuur, landschap en haar cultuurhistorie. En de niet vanzelfsprekendheid hiervan! Beide organisaties zijn intern een aantal zaken aan het voorbereiden om nog in het voorjaar van 2009 de partnership officieel van kracht te laten gaan.

NATUURMONUMENTEN is een onafhankelijke vereniging die natuur, landschap en cultuurhistorie veiligstelt door gebieden aan te kopen, te beheren en te beschermen. Voor nu en voor toekomstige generaties. Natuurmonumenten zet zich in voor een leefbaar Nederland met voldoende ruimte voor het voortbestaan van de natuur in al haar verschijningsvormen. Natuur, het landschap en de daarmee samenhangende cultuurgeschiedenis zijn onmisbaar voor het welzijn van de mens.

Mensen kunnen van de natuur genieten en worden zich mede dankzij de inzet van Natuurmonumenten bewust van de waarde die de natuur is. Natuurmonumenten is een onafhankelijke vereniging van 881.000 betrokken leden, die zich realiseert dat constructieve samenwerking nodig is om resultaat voor natuur en landschap te kunnen behalen.

BUITENSTATE wil (toekomstige) eigenaren van Buitenstates (= onroerend goed buiten de bebouwde kom) op adequate wijze adviseren en ondersteunen met betrekking tot de aan- en verkoop van hun onroerend goed. Een beleving van rust en ruimte is kenmerkend voor een Buitenstate en daarmee beseft Buitenstate dat de Nederlandse natuur, (cultuur) landschap en cultuurhistorie unieke waarden vertegenwoordigt die Buitenstate graag behouden en beschermd ziet.

Buitenstate wil door middel van haar aangesloten makelaardijen actief bijdragen aan het beschermen van de Nederlandse natuur, landschap en cultuurhistorie op haar kenmerkende wijze.

DOELSTELLING PARTNERSHIP
Het partnership tussen Natuurmonumenten en Buitenstate heeft tot doel om bewustzijn voor de schoonheid en uniciteit van de Nederlandse natuur, landschap en cultuurhistorie bij de bewoners van onroerend goed buiten de bebouwde kom (actief) te vergroten.


Meer informatie over dit onderwerp?


Het reactieformulier wordt verstuurd Het contactformulier wordt verstuurd…

Foutje

Er ging iets mis op de server. Probeer het nog eens.

Bedankt!

Wij zullen indien nodig z.s.m. reageren.



> Terug naar het overzicht