Drie jaar geleden hebben mijn broer en ik het huis waar onze ouders woonden in de verkoop gedaan. Het gaat om een vrijstaande villa uit 1971 met dubbele garage en een grote tuin, gelegen tussen Bergambacht en Schoonhoven. We kozen voor Schep als makelaar, dat is van oudsher een bekende naam in het buitengebied. Zij hebben een lange staat van dienst en beschikken door de connectie met Buitenstate over een landelijk netwerk.

Opnieuw in zee met Schep

De woning heeft een tijdje te koop gestaan, maar vanwege privéomstandigheden hebben we het uit de verkoop gehaald. Inmiddels is onze vader overleden en de gezondheidstoestand van onze moeder verslechterde zodat zij niet meer thuis kon blijven wonen. Het werd tijd om het huis weer op de markt te brengen. We besloten om opnieuw in zee te gaan met Schep. De woning past goed in hun portefeuille met veel landelijk gelegen woningen. Het is een typisch jaren ’70 huis, degelijk gebouwd en het beschikt over veel ruimte binnen en veel ruimte buiten. Dat biedt mogelijkheden. 

Aangezien het een huis is voor een specifieke doelgroep was het bepalen van de marktwaarde voor ons best lastig. Onze makelaar Harold van Rooij gaf daar goed advies over. Hij heeft veel ervaring met de koop en verkoop van dit soort huizen. Het is geen gemakkelijk pand: het verkeerde in originele staat. Dat houdt in dat er af en toe wat was gerepareerd maar verder behoorlijk gedateerd was. Daar had Harold een creatieve en innovatieve oplossing voor. Een interieurontwerper heeft in opdracht van Schep het huis een virtual reality metamorfose gegeven. Potentiële kopers konden het huis ook bezichtigen met een VR-bril en door de film beleven hoe de woning er na een verbouwing kon uitzien. Zo konden belangstellenden de potentie van het huis zien en inspiratie opdoen. Een goede actie van Schep die zorgde voor meer kijkers. 

Korte lijntjes

Het verkoopproces heeft zo’n acht maanden geduurd. Ik ben blij dat de verkoop van de woning zo is verlopen en dat we de zorg van het huis niet meer hebben. Je wilt toch dat het huis en de tuin in orde zijn en het kostte nogal tijd om dat bij te houden. We onderhielden nauw contact met Harold, dat was plezierig en we zijn goed begeleid. Wilma van Dogterom van de binnendienst had daar ook een belangrijk aandeel in. Zij zorgde ervoor dat de communicatie en afwikkeling voorspoedig verliepen en dat de lijntjes kort waren. Aan mensen die hun woning willen verkopen, zou ik Schep zeker aanbevelen en als we in de toekomst een huis willen kopen of verkopen, is de kans heel groot dat we dat weer via Schep doen.’    
 


Meer informatie over dit onderwerp?


Het reactieformulier wordt verstuurd Het contactformulier wordt verstuurd…

Foutje

Er ging iets mis op de server. Probeer het nog eens.

Bedankt!

Wij zullen indien nodig z.s.m. reageren.Terug naar het overzicht