Rietje Vonk heeft zestig jaar met veel plezier in de karakteristieke, vrijstaande woonboerderij uit 1894 in Bergambacht doorgebracht.

‘Ik woonde hier met mijn inmiddels overleden man, kunstenaar Piet van Mook, en wij hadden ons huis ingericht in de stijl van de Amsterdamse School. Het huis was helemaal naar mijn zin. We zijn er samen heel gelukkig geweest en hadden ook fijn contact met de buren en goede hulp voor in en om het huis. De verkoop is soepel verlopen maar ik vond het niet gemakkelijk om er weg te gaan. Het is een huis met veel historie en je laat een leven achter.’ 

De woonboerderij, gelegen in een weids polderlandschap, beschikt over tal van originele details zoals een open haard en een balkenplafond. Naast de woning bevindt zich een atelier. Zodat je thuis kunt werken maar toch beschikt over een aparte ruimte en kunt genieten van het polderlandschap. 

Vertrouwenwekkend

‘Toen ik besloot dat het verstandig was om te gaan verhuizen naar een appartement heb ik Schep Makelaardij benaderd. Hun naam prijkt op veel Te Koop-borden hier in de buurt. Het eerste gesprek met makelaar Harold van Rooij in februari van dit jaar was vertrouwenwekkend. Er was direct een klik en bovendien kent hij de omgeving goed en heeft veel ervaring met de verkoop van soortgelijke woonboerderijen.   

Tijdens het vervolgproces kwam de woning te koop en ging het balletje rollen. Er was veel interesse van mensen die aan Schep kenbaar hadden gemaakt dat ze op zoek waren naar zo’n soort woning. Er zijn best veel kijkers geweest, sommigen namen een architect en aannemer mee. Ik was niet aanwezig bij de kijkafspraken maar ik kreeg van Harold na afloop een uitgebreide en geestige terugkoppeling waarbij hij vertelde hoe hij de kansen inschatte. Het verkopen van een huis was nieuw voor mij en ik had geen zin in gedoe. Harold heeft mij hierbij op een goede manier ontzorgd.

Niks veranderd

Haast had ik niet, ik wist al dat ik een appartement in Breda ging huren. Daar kom ik oorspronkelijk vandaan. Dus ik heb het verkoopproces ontspannen beleefd. Een van de potentiële kopers was zeer geïnteresseerd in de bouwstijl en inrichting van het huis en zij wilde graag samen met een vriendin nog een keer komen kijken. Dat vond ik prima. Uiteindelijk heeft deze mevrouw het huis samen met haar man gekocht. Al had ik het logisch gevonden als ze veel hadden willen verbouwen, ik vind het toch een fijn idee dat ze niks aan het huis hebben veranderd. Zij zochten zo’n soort woonboerderij en ook op persoonlijk vlak was er direct een match. Op zakelijk vlak verliep het ook voorspoedig. Zij deden een goed bod en zijn er na de overdracht op 15 september direct ingetrokken.’ 
 


Meer informatie over dit onderwerp?


Het reactieformulier wordt verstuurd Het contactformulier wordt verstuurd…

Foutje

Er ging iets mis op de server. Probeer het nog eens.

Bedankt!

Wij zullen indien nodig z.s.m. reageren.Terug naar het overzicht