Nu de eerste zonnestralen ons naar buiten trekken is het ook zaak om de tuin op orde te krijgen. Voor sommigen is het enkel het gras dat weer gemaaid moet worden -anderen kunnen niet wachten met het aantrekken van de tuinhandschoenen.

Mei is de uitgelezen maand om lekker in de tuin te werken. Nachtvorst is als het goed is niet meer aan de orde; u kunt met een gerust hart zaden planten. Perken worden op orde gemaakt, bloempotten gevuld met verse aarde en de moes- of kruidentuin krijgt weer kleur.

Kriebelt het al? Dan kunt u nog even vooruit met:

Bloemen planten

Zaden van eenjarigen en tweejarigen kunnen probleemloos geplant worden. Oude potgrond kunt u aanvullen met 1/5 deel verse potgrond, al dan niet verrijkt met wat mest.

Kruiwagen - Tuinieren

Snoeien

Struiken en bomen hebben elk hun eigen ideale snoeimoment. Nu de vorst voorbij is en de eerste knoppen uitkomen is voor heel wat beplanting het ideale snoeimoment aangebroken. Vraag het in uw tuincentrum of zoek op internet hoe u de zaak exact dient te snoeien; uiteindelijk plukt u er de vruchten van.

Grasveld of weide?

Een mooi gazon is een streling voor het oog. De winter laat het gras niet groeien waardoor mos zijn kans grijpt. Goed maaien, zeker om het jaar verticuteren en al dan niet bijzaaien is het devies. Een verticuurmachine is tegenwoordig niet duur en uw gazon kan weer ademen na een behandeling!

De vijver

De eerste kikkers vinden hun weg naar het wateroppervlak en ook de vissen lusten weer wat bijvoeding. Vijverkunde is een vak apart; een kristalheldere vijver met een stabiel ecosysteem ligt niet voor de hand. Een goed vijverboek is dan ook een waardevolle investering.

Tuinmeubilair

Na het harde werken wilt u natuurlijk ook zittend van uw tuin genieten. Gezellig barbecuen of gewoon een lekker glas rosé, het tuinmeubilair is het minste wat op orde moet zijn.
Waar vroeger de bekende witte tuinstellen de overhand hadden treft u tegenwoordig designbanken in de tuin aan. Van rotan tot teakhout, van riet tot aluminium, met loungekussen natuurlijk!


Meer informatie over dit onderwerp?


Het reactieformulier wordt verstuurd Het contactformulier wordt verstuurd…

Foutje

Er ging iets mis op de server. Probeer het nog eens.

Bedankt!

Wij zullen indien nodig z.s.m. reageren.



> Terug naar het overzicht