Wat is een stille verkoop?

Niet alle agrarische bedrijfspanden of grondverkopen vinden in de openbaarheid plaats. Dit is (meestal) niet omdat men geheimzinnig wil doen, maar om het bewuste vastgoedobject aan een vooraf geselecteerde groep geïnteresseerde kopers of makelaarskantoren aan te kunnen bieden. Het bewuste object wordt soms ook online geplaatst, maar krijgt bij stille verkoop alleen een omschrijving op de website zonder foto's en zonder adres. Een sfeerfoto van de woning of omgeving is wel mogelijk.

Steeds vaker zijn privacy- of veiligheidsoverwegingen een reden om te kiezen voor een stille verkoop. Ook kan het zo zijn dat u meer tijd wenst om te verkopen, dat u al een geïnteresseerde potentiële koper hebt gevonden of dat u alleen onder bepaalde voorwaarden wilt verkopen. In al deze gevallen werkt een stille verkoop vaak het beste. Wel is er vanuit de NVM-regels een getekende verkoopopdracht nodig. Het stille verkoop traject is altijd maatwerk waarbij de wensen van de klant (zoals altijd) centraal staan.

Hoe werkt het?

Nadat een klant kenbaar maakt een stille verkoop te starten komt een makelaar van Schep Makelaardij langs om de wensen te bespreken. Vervolgens wordt ons netwerk aangewend om geschikte potentiële kopers te benaderen voor het maken van een match. Dit proces kost wat tijd waardoor de verkopende partij wellicht iets meer geduld moet hebben. Echter de kans op succes is groter, omdat de derden die op de hoogte gebracht worden al kenbaar hebben gemaakt een dergelijke vastgoedobject te willen kopen.

Verkopers en kopers

Niet alleen verkopers kiezen bewust voor een stille verkoop, ook een bepaalde groep kopers aast op dit soort trajecten. Ook daarbij maken we gebruik van ons netwerk en jarenlange ervaring in de agrarische sector. Schep Makelaardij heeft regelmatig objecten in de stille verkoop in de portefeuille. De bedoeling van ‘stille verkoop’ is dat alleen het netwerk van ons kantoor en de andere NVM makelaars benut wordt. Bij vrijwel alle makelaars staan actieve zoekers (vrijblijvend) ingeschreven.

Aanmelden Nieuw in Verkoop

Bent u op zoek naar een (speciaal) agrarisch object? Of wilt u weten welk agrarisch onroerend goedobjecten wij momenteel in stille verkoop hebben? Dan kunt u zich aanmelden voor onze Nieuw in Verkoop informatie. U ontvangt dan als eerste het nieuwste aanbod dat bij ons te koop komt. Ook ontvangt u dan agrarische objecten die in stille verkoop zijn. Zo bent u te allen tijde goed op de hoogte, zelfs wanneer het een stille verkoop betreft.


Door: Richard Bender


Terug naar het overzicht