Van boerenprotesten naar woningnood

Het afgelopen jaar laat zich kenmerken door de vele boerenprotesten, waarin onze sector een duidelijk geluid liet horen. Een goede ontwikkeling, waarbij we als één team naar buiten hebben getreden. Komend jaar zal ook weer de nodige uitdagingen met zich mee gaan brengen. De discussies van afgelopen jaar zijn nog niet voorbij en er zullen nieuwe gespreksonderwerpen bijkomen. Denk bijvoorbeeld aan de woningnood in Nederland of de gevolgen van Brexit.

In deze nieuwsbrief aandacht voor de mogelijke gevolgen van de woningnood in de steden voor het buitengebied. Gaat het platteland dienen als oplossing voor het tekort aan (betaalbare) woningen? Het kabinet wil gebieden gaan aanwijzen en dat betekent dat er afgeweken mag worden van de gangbare procedures voor het aanleggen van woningbouwlocaties.

Daarnaast zoomen we in op de trend dat steeds meer agrarische ondernemers behoefte hebben aan mediation. Niet alleen tijdens een aan- of verkoopproces, maar ook bij bedrijfseconomische beslissingen met een financiële impact.

Tot slot: hoe populair is een woonboerderij nou eigenlijk? De NVM publiceerde onlangs de verkoopcijfers over de afgelopen tien jaar. In deze nieuwsbrief een korte uiteenzetting van die getallen.

Het belooft in elk geval weer een uitdagend jaar te worden: 2020 zal ook weer vele gezichten tonen. In alle facetten en in allerlei vormen probeert Schep Makelaardij u als agrarisch ondernemer zo goed mogelijk hier doorheen te loodsen. Voor vragen over de onderwerpen in de nieuwsbrief of andere actuele vraagstukken, kunt u altijd bij ons terecht.

Harold van RooijTerug naar het overzicht