Toekomstperspectief: hoe ziet het post coronatijdperk eruit?

In de toekomst kijken is sowieso al moeilijk en dat is het nu helemaal, maar een aantal dingen staan als een paal boven water: Als u veel thuis moet/mag zijn, dan is het des te belangrijker om een fijn huis te hebben. Ook blijven serieuze kopers altijd de markt verkennen op zoek naar groei of vernieuwing.

In Het Parool werd onlangs nog de vergelijking gemaakt met de uitbraak van de pest in de Gouden Eeuw. Volgens de krant herstelden de huizenprijzen zich toen ook snel. De voorspelling van ABN AMRO duiden echter op een langere weg, met een dalende huizenprijs en stijgende hypotheekrente als gevolg.

Rust en ruimte

Bij Schep Makelaardij Landelijk Wonen, zien we dat de interesse voor vastgoedobjecten in het buitengebied onverminderd groot is. Rust en ruimte zijn momenteel voor bijna iedereen kernwaarden. Het buitengebied is in tijden als deze duidelijk minder kwetsbaar dan de stedelijke gebieden.

Landelijk wonen zal juist na deze coronacrisis nog meer in trek komen. Ook verwachten we dat er de komende tijd nog veel geld in de Nederlandse economie gepompt gaat worden. Hierdoor wordt het bezitten of aankopen van onroerend goed, zeker met de huidige lage rente en de te verwachten inflatie een goede investering voor de toekomst.

Marktbeweging

Kopers met serieuze plannen zijn ook nu nog volop in de markt aan het bewegen. We zien nu dan ook nog geen hele grote invloeden op de verkoopresultaten. Als de maatregelen ook na 28 april nog van kracht blijven, zal dat beeld waarschijnlijk wel anders worden. Het is wat dat betreft ook voor ons afwachten hoe de rest van het jaar zal verlopen. Wel is de Nederlandse huizenmarkt een stabiele markt gebleken. Op de lange termijn zullen de coronamaatregelen, voor zover we dat nu kunnen inschatten, waarschijnlijk meevallen als het gaat om (blijvende) effecten op de huizenmarkt. De vraag naar woningen blijft urgent en de trek van de stad naar het platteland is, ook als we samen dit virus weer te boven zijn, voor veel mensen nog steeds een zeer aantrekkelijke optie.

Persoonlijk advies

Wilt u een object in het buitengebied kopen of verkopen en wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schakel dan een ervaren adviseur van Schep Landelijk Wonen in. Wij zijn de kenners van het platteland, ook in deze tijd. Informatiegesprek inplannen? Neem contact met ons op voor een persoonlijke intake.


Door: Richard Bender


Terug naar het overzicht