E-bike zorgt voor bereikbaarder buitengebied

De opmars van de elektrische fiets zorgt voor extra migratie naar het buitengebied. Steeds meer mensen zien de voordelen van wonen in landelijk gebied: rust en ruimte voor een vaak aantrekkelijke prijs vergeleken met de prijzen in de binnenstad. Door de komst van de E-bike is het platteland voor veel mensen gevoelsmatig ook dichterbij gekomen. Hierdoor houden kopers de stad voor gezien en gaan ze op huizenjacht in de regio.

Bij diverse makelaarskantoren door heel Nederland is de trend zichtbaar, ook bij Schep Makelaardij zien we dat mensen de afstanden anders inschatten. Voorheen was vijf tot tien kilometer fietsen de absolute grens, inmiddels ligt die bij veel mensen op bijna twintig kilometer. En dat is voor een groot deel toe te schrijven aan de E-bike, want daarmee is die afstand een stuk gemakkelijker te overbruggen. Deze drempelverlaging komt voor een groot deel dus voort uit een veranderende mindset van de kopers.

Beperkt aanbod

De interesse in het buitengebied komt ook voort uit een gering aanbod in de stad. De schaarste noopt koper om verder te kijken. Was voorheen het buitengebied geen optie, tegenwoordig dicteert het beperkte aanbod en de grote vraag de markt. En bij dit soort trendontwikkelingen komt het buitengebied sneller in zicht. Er zijn (nog) geen exacte cijfers bekend en lokaal zullen er grote verschillen zijn, maar in algemene zin is deze ontwikkeling goed nieuws voor verkopers van vastgoedobjecten in het buitengebied; agrarisch of juist niet. De elektrische fiets kan in zekere zin dus gezien worden als aanjager van de markt. Een onverwacht effect, maar gezien de woningmarkt en het huidige tijdsbeeld geen onlogische ontwikkeling.

Ervaring

De nieuwe groep geïnteresseerden went zich in veel gevallen tot een makelaarskantoor die thuis is in landelijk wonen en (agrarische) bebouwing in het buitengebied. Schep Makelaardij is dan de juiste partner. Met jarenlange ervaring en een sterk netwerk is het gemakkelijk om de juiste match, voor de juiste prijs te vinden. Bovendien onderscheiden wij ons door deskundig advies en begeleiding gedurende het gehele aan- of verkooptraject. Bemiddeling blijft belangrijk, maar persoonlijk advies wordt steeds belangrijker zeker voor mensen die zich oriënteren op een vertrek uit de stad richting het buitengebied.

Beste strategie

Wilt u meer informatie over wonen in het buitengebied of heeft u een object in de aanbieding? Neem dan contact met ons op en we zullen samen met u werken aan de beste strategie met als resultaat de meest gunstige aan- of verkoopprijs.


Door: Richard Bender


Terug naar het overzicht