Dynamische agrarische woningmarkt

De afgelopen maanden hebben aangetoond dat de agrarische woningmarkt zeer dynamisch is. Uiteraard door de coronacrisis, maar ook door de kabinetsmaatregelen rondom het mestbeleid. Veel onzekerheid, maar ook vastberadenheid onder de boeren in Nederland zorgt voor een snel veranderende markt waarin vraag en aanbod enorm kunnen fluctueren en waarin grote regionale verschillen optreden.

In deze nieuwsbrief zoomen we in op de aangekondigde maatregelen tijdens Prinsjesdag 2020. Een hele bijzondere troonrede en een Miljoenennota die niet veel (groot) nieuws bracht voor de agrarische sector. Wel zijn er diverse fiscale wijzigingen die wellicht voor uw bedrijfsvoering van belang kunnen zijn.

Ook kijken we naar de financieringsdruk. Veel boeren en tuinders hebben wel plannen, maar lopen tegen de financieringslamp. De NVB ziet de druk toenemen en pleit in het rapport richting de Tweede Kamer voor een soepelere facilitering. Schep Makelaardij denkt hierover uiteraard graag met u mee.

De Ruimte voor Ruimte regeling wint twintig jaar na invoering nog altijd aan populariteit. Een korte samenvatting van de mogelijkheden sluit deze nieuwsbrief af.

Voor persoonlijk advies kunt u altijd op bij Schep Makelaardij terecht. Onze kenners van het buitengebied staan u graag te woord! Voor nu een goede oogstperiode toegewenst. Hopelijk heeft het coronavirus in de komende maanden niet te veel invloed op de prijzen voor voedsel en blijft de markt voor agrarische objecten net zo dynamisch en flexibel als de afgelopen maanden.

Een agrarische groet,

Harold van RooijTerug naar het overzicht