Buitengebied blijft dynamisch werkveld

De verkiezingen van medio maart zullen ongetwijfeld gaan zorgen voor verschuivingen in wet- en regelgeving. De uitslag zelf zorgt namelijk al voor een flinke verschuiving in het politieke landschap. Worden de klimaatdoelen nog belangrijker of juist niet? Gaat de landbouw de CO2-footprint nog harder voelen of juist niet? En hoe zit het met de Brexit? Allemaal vragen die actueel zijn, maar bij Schep Makelaardij leven we graag met de dag. Dingen waar je nu nog geen grip op hebt, daar hoef je ook geen rekening mee te houden.

In deze nieuwsbrief daarom aandacht voor wat actuele ontwikkelingen uit de afgelopen maanden: een garantieregeling voor financiers die jonge boeren helpen (VVK) bijvoorbeeld of de tussenstand bij de asbestsanering in het buitengebied en de opmars van zonneparken. Bij dat laatste onderwerp zou de politiek wellicht ook nog invloed kunnen hebben, want een zonneakker is voor sommige mensen duurzaam en voor anderen juist niet. Het aantal zonneparken neemt nog steeds toe en die ontwikkeling lijkt maar moeilijk af te wenden, zo klonk het recent. Nieuwe inzichten zouden die uitspraak weleens kunnen herroepen.

In alle gevallen blijkt maar weer dat een aankoop of verkoop van een agrarisch object, een functiewijziging door een aan- of verbouwing of een (her)taxatie meer is dan enkel het vastgoedobject zelf. Schep Makelaardij zet ook de komende tijd weer graag haar expertise en ervaring in het buitengebied in om te ondersteunen bij elke fase van een transactie door koper of verkoper. Zo blijft het makelaarswerk in het Nederlandse buitengebied uitdagend en dynamisch. En dat vinden wij nou juist zo leuk aan dit vak!

Met vriendelijke groet,

Harold van RooijTerug naar het overzicht