VLIST
West-Vlisterdijk 23
€1.500.000,- k.k.
Ontdek deze woning

Bebouwing

Soort woonhuis Woonboerderij,
vrijstaande woning
Bouwjaar 1900
Woonoppervlakte 540 m2
Perceeloppervlakte 4.850 m2
Inhoud 1.500 m3

Indeling

Slaapkamers 4
Verdiepingen 3
VLIST - West-Vlisterdijk 23 VLIST - West-Vlisterdijk 23 VLIST - West-Vlisterdijk 23 VLIST - West-Vlisterdijk 23 VLIST - West-Vlisterdijk 23 VLIST - West-Vlisterdijk 23 VLIST - West-Vlisterdijk 23 VLIST - West-Vlisterdijk 23 VLIST - West-Vlisterdijk 23 VLIST - West-Vlisterdijk 23 VLIST - West-Vlisterdijk 23 VLIST - West-Vlisterdijk 23 VLIST - West-Vlisterdijk 23 VLIST - West-Vlisterdijk 23 VLIST - West-Vlisterdijk 23 VLIST - West-Vlisterdijk 23 VLIST - West-Vlisterdijk 23 VLIST - West-Vlisterdijk 23 VLIST - West-Vlisterdijk 23 VLIST - West-Vlisterdijk 23 VLIST - West-Vlisterdijk 23 VLIST - West-Vlisterdijk 23 VLIST - West-Vlisterdijk 23 VLIST - West-Vlisterdijk 23 VLIST - West-Vlisterdijk 23 VLIST - West-Vlisterdijk 23 VLIST - West-Vlisterdijk 23 VLIST - West-Vlisterdijk 23 VLIST - West-Vlisterdijk 23 VLIST - West-Vlisterdijk 23 VLIST - West-Vlisterdijk 23 VLIST - West-Vlisterdijk 23 VLIST - West-Vlisterdijk 23 VLIST - West-Vlisterdijk 23 VLIST - West-Vlisterdijk 23 VLIST - West-Vlisterdijk 23 VLIST - West-Vlisterdijk 23 VLIST - West-Vlisterdijk 23 VLIST - West-Vlisterdijk 23 VLIST - West-Vlisterdijk 23 VLIST - West-Vlisterdijk 23 VLIST - West-Vlisterdijk 23 VLIST - West-Vlisterdijk 23 VLIST - West-Vlisterdijk 23 VLIST - West-Vlisterdijk 23 VLIST - West-Vlisterdijk 23 VLIST - West-Vlisterdijk 23 VLIST - West-Vlisterdijk 23 VLIST - West-Vlisterdijk 23 VLIST - West-Vlisterdijk 23 VLIST - West-Vlisterdijk 23 VLIST - West-Vlisterdijk 23 VLIST - West-Vlisterdijk 23 VLIST - West-Vlisterdijk 23 VLIST - West-Vlisterdijk 23 VLIST - West-Vlisterdijk 23 VLIST - West-Vlisterdijk 23 VLIST - West-Vlisterdijk 23 VLIST - West-Vlisterdijk 23 VLIST - West-Vlisterdijk 23

VLIST
West-Vlisterdijk 23
€1.500.000,- k.k.


Deze gerestaureerde monumentale woonboerderij met rieten kap aan de West-Vlisterdijk in Vlist is in 2003 tot in detail gerestaureerd (met in het najaar 2017 een complete update wat betreft kleur en schilderwerk). Daarbij is gebruik gemaakt van authentieke materialen die op ambachtelijke wijze zijn verwerkt. De luxe, landelijk gelegen woonboerderij is zeer geschikt voor gezinnen met ofwel oudere of twee jonge kinderen. Het voorhuis is een beschermd monument. Het gastenverblijf is eventueel te gebruiken als kantoor en/of praktijk aan huis met inpandige garage. Ook is er een paardenstal en weiland. In deze kwalitatief uitstekende woonboerderij zult u zich echt thuis voelen.

• Inhoud woonboerderij circa 1.000 m3
• Woonoppervlakte circa 340 m2
• Inhoud gastenverblijf circa 500 m3
• (Woon)oppervlakte gastenverblijf circa 200 m2
• Totaal 4.850 m2 eigen grond
• Weiland circa 3.000 m2

De woonboerderij is omgeven met een fraai aangelegde tuin op het zuiden/zuidwesten met diverse terrassen en een brede oprit met automatische te openen fraaie poort.

LIGGING
In het landelijk gelegen Vlist aan het riviertje De Vlist ligt deze prachtige woonboerderij. Op het grensvlak van de provincies Zuid-Holland en Utrecht, tussen Gouda en Schoonhoven. Centraal in de Randstad met winkels, scholen, wandel-/fietspaden, kano-/schaatsroutes en sportaccommodaties op korte afstand, staat deze woonboerderij met rieten kap, vrijstaand riant gastenverblijf met inpandige garage, paardenstal en weiland op totaal 4.850 m2 eigen grond.

WONING
Begane grond
U betreedt de woonboerderij via een elektrische poort. Over een grindpad rijdt u naar de ruime parkeergelegenheid (voor circa 10 auto’s). In de woning zijn duurzame materialen gebruikt en de leidingen en wandconvectoren zijn door het hele huis weggewerkt achter de gestucte muren en boven de houten plafonds. Via een stijlvolle deur in de zijgevel komt u in een ruime hal. In deze hal is ook het toilet en een garderobekast. Rechts naar de eetkamer en links naar de living. Vanuit de eetkamer (circa 27 m2) heeft u uitzicht op het riviertje De Vlist.
Vanuit de eetkamer loopt u door naar de luxe keuken (circa 13 m2). Deze is uitgerust met een hardstenen aanrechtblad, en onder andere een Lacanche fornuis met oven, bordenwarmhouder en stoomoven.
Boven de kelder is een opkamer, deze ruimte is open en fungeert als het zitgedeelte (circa 13 m2) bij de keuken, hiervandaan is er een fraai uitzicht naar de rivier De Vlist en de polder, maar ook de keuken in. Onder de opkamer bevindt zich de kelder (circa 15 m2). Uiteraard droog en zeer geschikt als wijnkelder.
Vanuit de keuken en de hal komt u in de woonkamer, het vroegere stalgedeelte (circa 100 m2) springen de prachtige grote zandstenen schouw en de oude eikenvloer meteen in het oog. Onder de trap en de lees-/studieruimte is een kleine verlaging in de vloer aangebracht en is via twee treden naar beneden te bereiken. Vanuit de zithoek, met open haard, kijkt u door twee paar openslaande deuren met dubbel glas de tuin en de polder in.

1e verdieping
De imposante trap naar de lees-/studieruimte, de oude til/zolder van de boerderij, is stijlvol geïntegreerd in het interieur. Langs de trap is een smeedijzeren hekwerk geplaatst. Op de overloop bevindt zich links de ‘ouderslaapkamer' (circa 20 m2). Onder het schuine gedeelte van de kap bevinden zich aan de ene kant diepe kasten en aan de andere kant een dakkapel met twee openslaande ramen. De badkamer die is voorzien van douche met stortdouchekop, temperatuur-/mengkraan, whirlpool ligbad en wastafelmeubel. Ook vanuit uw whirlpool heeft u uitzicht op het riviertje De Vlist en de polder.
Naast de ‘ouderslaapkamer’ bevindt zich de kleedkamer met een kastenwand. Daarnaast nog een kastenwand en het tweede toilet. Op deze verdieping treft u ook twee slaap-/logeerkamers, met een tweede badkamer. Eén slaapkamer is voorzien van een dakkapel met twee openslaande ramen met ventilatieroosters.

PERCEEL EN BIJGEBOUWEN
Gastenverblijf met sauna, kantoor-/praktijkruimte en inpandige garage
Stenen gastenverblijf, geheel verbouwd in 2010, met waalstenen, in spouw opgetrokken muren, op staal gebouwd met Oudhollandse pannen gedekt.
De begane grond, heeft een inpandige garage, een kantoor-/praktijkruimte of tuin-/hobbykamer met openslaande deuren/ramen, pantry, toiletruimte en sauna.
Op de verdieping een woonkamer, slaapkamer en badkamer met douche, vaste wastafel en toilet. Alle aansluitingen voor het plaatsen van een keuken zijn aanwezig.

Paardenstal
De paardenstal is ingericht met een paardenbox en opslagruimte. Vanuit de stal kunnen de dieren het weiland (circa 3.000 m2) in.

Tuin en terrassen
Het geplaveide terras achter het huis is afgeschermd met een houten wand met pergola zodat u heerlijk beschut buiten kunt zitten met uitzicht op de mooi aangelegde tuin met fruitbomen en het weiland, met de achterliggende polderhorizon.

De West-Vlisterdijk waaraan de woonboerderij ligt, is een redelijk rustige weg met verkeersremmende maatregelen. Doordat de tuin en terrassen aan de achterzijde (zuidwestkant) liggen, heeft u veel privacy en rust. Aan de overkant van de West-Vlisterdijk beschikt u over nog een stukje ‘buitendijkse grond’ waar u kunt vissen of eventueel een steiger voor kunt maken om een bootje en/of kano aan te leggen.

Bijzonderheden:
• Bouwjaar woonboerderij circa 1900
• In 2003 zeer fraai onder architectuur compleet gerenoveerd met veel gevoel voor materiaalkeuze en detail.
Afgelopen jaar weer geheel geupdate wat betreft kleuren en schilderwerk.
• Inhoud woonhuis circa 1.500 m³ inclusief gastenverblijf
• Woonoppervlakte circa 540 m² inclusief gastenverblijf
• Perceeloppervlakte 4.850 m²
• Zeer goede kwaliteit
• Gastenverblijf verbouwd in 2010, met inhoud van circa 500 m3 en een (woon)oppervlakte van circa 200 m2
• Riante tuin met weiland van circa 3000 m2
• Nutsvoorzieningen aanwezig, inclusief riolering.

Bebouwing

Soort woonhuis Woonboerderij,
vrijstaande woning
Bouwjaar 1900
Woonoppervlakte 540 m2
Perceeloppervlakte 4.850 m2
Inhoud 1.500 m3

Indeling

Aantal slaapkamers 4
Aantal verdiepingen 3
Voorzieningen Buitenzonwering, dakraam, tv kabel, rookkanaal, sauna

Energie

C.V.-ketel Nefit (Eigendom, Combiketel, 2003)
Verwarming C.v.-ketel
Warm water C.v.-ketel

Buitenruimte

Ligging Aan water, vrij uitzicht, open ligging, buiten bebouwde kom, aan vaarwater
Tuin Tuin rondom
Garage Vrijstaande stenen garage

Het reactieformulier wordt verstuurd Het contactformulier wordt verstuurd…

Foutje

Er ging iets mis op de server. Probeer het nog eens.

Bedankt!

Wij zullen indien nodig z.s.m. reageren.


Interesse in deze woning?
Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over deze woning of het plannen van een bezichtiging.

Neem contact op

Niet kunnen vinden wat u zoekt?
Misschien bent u wel op zoek naar iets heel speciaals. Schrijf u nu in als zoeker.
Wij zoeken graag met u mee!

Inschrijven


Wij zoeken voor u

Wij gaan opzoek naar uw persoonlijke droomobject!

Na het invullen van het formulier wordt u toegevoegd aan ons zoekersbestand. Zodra passend aanbod zich voordoet nemen we contact met u op. Geheel vrijblijvend en op vertrouwelijke basis natuurlijk.

Het zoekersformulier wordt verstuurd Het zoekersformulier wordt verstuurd…

Foutje

Er ging iets mis op de server. Probeer het nog eens.

Bedankt!

Je inschrijving is verwerkt en we gaan opzoek naar passend aanbod.

Persoonlijke gegevens
Contactgegevens
Prijsklasse van-tot
Ik ben op zoek naar
Schrijf u in als zoeker

Zo blijft u automatisch op de hoogte van nieuw agrarisch aanbod.

Open het formulier ›

x