DE BULT
Bultweg 7
€1.245.000,- k.k.
Ontdek deze woning Neem contact op

Bebouwing

Soort woonhuis Landhuis,
vrijstaande woning
Bouwjaar 1798
Woonoppervlakte 343 m2
Overige inpandige oppervlakte 140 m2
Perceeloppervlakte 10.900 m2
Inhoud 1.250 m3

Indeling

Slaapkamers 1
Verdiepingen 1
DE BULT - Bultweg 7 DE BULT - Bultweg 7 DE BULT - Bultweg 7 DE BULT - Bultweg 7 DE BULT - Bultweg 7 DE BULT - Bultweg 7 DE BULT - Bultweg 7 DE BULT - Bultweg 7 DE BULT - Bultweg 7 DE BULT - Bultweg 7 DE BULT - Bultweg 7 DE BULT - Bultweg 7 DE BULT - Bultweg 7 DE BULT - Bultweg 7 DE BULT - Bultweg 7 DE BULT - Bultweg 7 DE BULT - Bultweg 7 DE BULT - Bultweg 7 DE BULT - Bultweg 7 DE BULT - Bultweg 7 DE BULT - Bultweg 7 DE BULT - Bultweg 7 DE BULT - Bultweg 7 DE BULT - Bultweg 7 DE BULT - Bultweg 7 DE BULT - Bultweg 7 DE BULT - Bultweg 7 DE BULT - Bultweg 7 DE BULT - Bultweg 7 DE BULT - Bultweg 7 DE BULT - Bultweg 7 DE BULT - Bultweg 7 DE BULT - Bultweg 7 DE BULT - Bultweg 7 DE BULT - Bultweg 7 DE BULT - Bultweg 7 DE BULT - Bultweg 7 DE BULT - Bultweg 7 DE BULT - Bultweg 7 DE BULT - Bultweg 7 DE BULT - Bultweg 7 DE BULT - Bultweg 7 DE BULT - Bultweg 7 DE BULT - Bultweg 7 DE BULT - Bultweg 7 DE BULT - Bultweg 7 DE BULT - Bultweg 7 DE BULT - Bultweg 7 DE BULT - Bultweg 7 DE BULT - Bultweg 7 DE BULT - Bultweg 7 DE BULT - Bultweg 7 DE BULT - Bultweg 7 DE BULT - Bultweg 7 DE BULT - Bultweg 7 DE BULT - Bultweg 7

DE BULT
Bultweg 7
€1.245.000,- k.k.


“Al wat mooi is, vervaagt zo met de tijd
Door ongeluk of door verval van de natuur
Maar jouw zomer gaat nimmermeer voorbij
Noch zal jouw schoonheid ooit vergaan.”
- William Shakespeare

Shakespeare wist het al: sommige zaken blijven, ondanks de tijd, gewoon mooi. Zo ook dit prachtig klassieke en -echt unieke- landhuis. Historische charme verbonden met het comfort van nu. Buitenplaats Huize De Bult straalt al drie eeuwen lang!

Er is bijna te veel om op te noemen. Eigenlijk kunt u het beste zelf een kijkje nemen, dat doet pas recht aan de veelzijdigheid van deze bijzondere plek.

Het is alsof u een Middeleeuwse roman binnenloopt: een onderhoudsvriendelijk privé park met eeuwenoude tuinmuur, een moes- en pluktuin, een heuse torenkamer, sfeervolle balkenplafonds en uw eigen luidklok op het dak…

Huize De Bult is een charmant en fijn gezinshuis. Royaal van opzet, maar niet te groot. Ook een stel kan hier comfortabel wonen. Er zijn mogelijkheden voor een kantoor aan huis, er is een fraaie tuinkamer en u ervaart heel veel rust, ruimte en privacy. Het is een plek om thuis te komen.

Goede verbinding
Deze monumentale buitenplaats heeft een goede verbinding door de ligging nabij Steenwijk en Meppel: binnen anderhalf uur bent u in Amsterdam!

Unieke omgeving
De zeer gevarieerde natuurlijke omgeving van Huize De Bult, bestaat uit een stuwwallengebied met uitgestrekte bos- en heidevelden. Vanuit het huis wandelt u gelijk de bossen in. Ook het naastgelegen Landgoed Eese ligt op loopafstand. Verder vindt u op fietsafstand het waterrijke natuurgebied van de Weerribben en de Wieden (waaronder Giethoorn). Voor uw boodschappen rijdt u zo naar de steden Steenwijk, Meppel en Zwolle.

Historische buitenplaats en rijksmonument
Huize De Bult is één van de vijf historische buitenplaatsen van Steenwijkerland. Het oudste deel van het huis is gebouwd in het laatste kwart van de 17e eeuw. In opdracht van het patriciërsgeslacht -Thomassen á Theussink van der Hoop - is het oude huis in 1798 uitgebreid met een grote tuinkamer. Het landhuis en het park zijn, via een doordacht ontwerp, historisch en architectonisch met elkaar verbonden.

Bouwkundige staat
Het huis verkeert in een uitstekende bouwkundige staat: in de periode 2014-2018 is het met zorg gerestaureerd en gerenoveerd. Het heeft daarmee haar oude charme volledig behouden.

Het park
Het park, van ruim 1 ha, is aangelegd rond 1800 in de vroeg-Engelse landschapsstijl en is heel goed bewaard gebleven. Het bevat een beetje reliëf, een slingerend padenpatroon, een imposant oud bomenbestand, oude hagen, grote rododendronstruiken en ander bloeiend hout. Bovendien treft u in het park een 200 jaar oude markante tuinmuur aan, die speciaal is gebouwd voor leifruit. Ook vindt u er een moestuin en een prieelheuvel. Er zijn meerdere zonnige terrassen, een sfeervolle veranda, een pluktuin en sfeervolle borders.

Het parkonderhoud is beperkt
Mede dankzij de stijl, aanleg en de volgroeide staat van het park, beperkt het onderhoud zich tot wekelijkse maai- en onderhoudsbeurten.

Bijgebouwen
Het stijlvolle bijgebouw, uitgevoerd in de vorm van een kapschuur, is recent gerealiseerd en omvat een dubbele carport, een ruime berging en een houtopslag. Achter de tuinmuur staat een schuur voor tuingereedschap.


Indeling
Begane grond:
Via de monumentale voordeur aan de voorzijde stapt u de ruime hal van het landhuis binnen. Het dubbele trapportaal verleent toegang tot de diverse vertrekken op de begane grond (waaronder een mooie werkkamer), het souterrain en de tussen- en bovenverdieping.

Via de gang komt u in de tuingerichte woonkeuken met fraaie elementen: dubbele tuindeuren, een handgemaakt keukenblok met hardstenen blad, inbouwapparatuur en een Boretti gasfornuis. Via de keuken gaat u naar de royale sfeervolle tuinkamer (en suite). Daar valt het oog gelijk op drie kamerhoge dubbele tuindeuren die toegang geven tot het bordes op het zuiden.

In de originele Carrera-marmeren schouw van de tuinkamer is een efficiënte speksteenkachel (Finoven Tichelaar) gebouwd. Bovendien vindt u er imposante, vaste boekenkasten en een fantastisch uitzicht op het eigen, monumentale park.

In het souterrain treft u het toilet, de wasruimte, de wijnkelder en de inpandige berging aan.

Tussenetage:
Via de overloop, met garderobe en meterkast, komt u in de zeer royale stijlvolle slaap-werkkamer met mooie vloerdelen en een balkenplafond. Wist u dat dit soort kamers oorspronkelijk werden bewoond door het dienstverlenend personeel?

1e verdieping:
Via de ruime overloop betreedt u de drie royale slaapkamers, waaronder de masterbedroom met Frans balkon, een torenkamer en twee volledig ingerichte badkamers.

2e verdieping:
Op de bovenste verdieping is een ruime bergzolder aanwezig.

Algemeen:
- Bouwjaar: 1798;
- Kaveloppervlakte ca. 10.900 m²;
- Woonoppervlakte ca. 343 m², overige inpandige ruimte 140 m², gebouwgebonden buitenruimte 15 m², externe buitenruimte 63 m²; inhoud ca. 1.250 m²;
- Bouwaard: gevels opgetrokken in metselwerk, kozijnen uitgevoerd in hout, beglazing deels dubbel en deels enkel. Vloer begane grond: gedeeltelijk steen en gedeeltelijk hout, de vloer op de verdieping is van hout. Het dak bestaat uit een beschoten kap met geglazuurde pannen dakbedekking;
- Verwarming door middel van c.v. met radiatoren;
- C.v. ketel: Nefit HR, bouwjaar 2004;
- Warmwatervoorziening met gasgestookte boiler.

Bijzonderheden
NSW geregistreerde Historische Buitenplaats (niet opengesteld), rijksmonument, woonhuis.
Het geheel: het landhuis, park en tuinmuur, is door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap aangemerkt als Landgoed, als bedoeld in art. 1 van de Natuurschoonwet 1928 (niet opengesteld voor het publiek).

Hierdoor is uw privacy gewaarborgd en heeft u toch zeer aantrekkelijke fiscale regelingen. Zo geldt bijvoorbeeld een vrijstelling voor de overdrachtsbelasting, vrijstelling voor de onroerendezaakbelasting voor de ongebouwde delen van het landgoed en (gedeeltelijke) verlaging, dan wel vrijstelling, van de waarde van resp. de gebouwde delen en erf- en schenkbelasting.

Overige zaken
- Het huis is beveiligd met een alarminstallatie;
- Het gehele terrein is omheind met een hekwerk met daarin een automatische autopoort en een handbediende toegangspoort;
- In het park is een automatische beregeningsinstallatie aangelegd die via een pomp wordt gevoed met grondwater.


Publicaties, historisch onderzoek c.a.
Door de rijke historie van Huize De Bult is er veel over geschreven:
• Roman Zoveel Liefde (april 2018)
Deze biografische roman van schrijfster Edith Schouten gaat over het leven van Elisabeth (Betsy) Maria Magdalena Groen van Prinsterer-Van der Hoop (1807-1879), echtgenote van de bekende antirevolutionaire jurist en staatsman Guillaume (Willem) Groen van Prinsterer. In het boek komt Huize De Bult menig maal voor. Betsy verbleef in haar jeugd, en ook daarna, graag op Huize De Bult, het buitenverblijf van haar ouders;
• Informatie over Huize De Bult op de site van de Stichting Kastelen, Buitenplaatsen en Landgoederen (SKBL);
• Landschapspark Buitenplaats Huize De Bult
Een historisch onderzoek naar de ontstaansgeschiedenis van het park, uitgevoerd door Groene Heritage in 2016-2017;
• Folder Particulier Historische Buitenplaats Huize De Bult (Internetpublicatie);
• Lijst van Rijksmonumenten in Steenwijkerland (De Bult).

Zoals we al vertelden: er is te veel om op te noemen. Komt u een kijkje nemen?

Ja, ik wil graag een afspraak maken.

Bebouwing

Soort woonhuis Landhuis,
vrijstaande woning
Bouwjaar 1798
Woonoppervlakte 343 m2
Overige inpandige oppervlakte 140 m2
Perceeloppervlakte 10.900 m2
Inhoud 1.250 m3

Indeling

Aantal slaapkamers 1
Aantal verdiepingen 1
Voorzieningen Frans balkon, dakraam, tv kabel, alarminstallatie, rookkanaal

Energie

C.V.-ketel Nefit HR (Eigendom, 2004)
Isolatie Gedeeltelijk dubbel glas
Verwarming C.v.-ketel
Warm water Gasboiler eigendom

Buitenruimte

Ligging Aan bosrand, aan park, aan rustige weg, beschutte ligging, buiten bebouwde kom, in bosrijke omgeving, landelijk gelegen
Tuin Tuin rondom
Garage Vrijstaande houten garage, carport

Het reactieformulier wordt verstuurd Het contactformulier wordt verstuurd…

Foutje

Er ging iets mis op de server. Probeer het nog eens.

Bedankt!

Wij zullen indien nodig z.s.m. reageren.


Interesse in deze woning?
Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over deze woning of het plannen van een bezichtiging.

Neem contact op

Niet kunnen vinden wat u zoekt?
Misschien bent u wel op zoek naar iets heel speciaals. Schrijf u nu in als zoeker.
Wij zoeken graag met u mee!

Inschrijven


Wij zoeken voor u

Wij gaan opzoek naar uw persoonlijke droomobject!

Na het invullen van het formulier wordt u toegevoegd aan ons zoekersbestand. Zodra passend aanbod zich voordoet nemen we contact met u op. Geheel vrijblijvend en op vertrouwelijke basis natuurlijk.

Het zoekersformulier wordt verstuurd Het zoekersformulier wordt verstuurd…

Foutje

Er ging iets mis op de server. Probeer het nog eens.

Bedankt!

Je inschrijving is verwerkt en we gaan opzoek naar passend aanbod.

Persoonlijke gegevens
Contactgegevens
Prijsklasse van-tot
Ik ben op zoek naar
Schrijf u in als zoeker

Zo blijft u automatisch op de hoogte van nieuw agrarisch aanbod.

Open het formulier ›

x